De beste VPN tjenestene fra et norsk synspunkt

Vil du se filmer og TV-programmer som Game of Thrones fra tilbydere som Netflix, iPlayer, Hulu, Amazon eller HBO Go fra utlandet? Ønsker du å laste ned torrent filer uten frykt for å bli oppdaget? Er det viktig for deg å være trygg fra hackere mens du bruker offentlige WiFi-hotspots?

Ved å bruke en VPN tilkobling så oppnår man de følgende to tekniske fordelene:

  1. Sikkerhet / Personvern: En VPN-tilkobling maskerer og krypterer signalet ditt, slik at din internettaktivitet blir helt uleselig for alle som tjuvlytter, og
  2. Låser opp innhold: En VPN-tilkobling manipulerer din IP-adresse, slik at det ser ut som om du kommer fra en annen datamaskin, sted, eller land.

Hvis svaret er ja på et av disse spørsmålene, så trenger du en VPN tilkobling. Og det er der hvor vi kan hjelpe til.

Hvilke VPN løsninger er best for deg i Norge i 2017?

Her på VPNnorge.no har vårt team av eksperter vurdert faktorer som hastighetsytelse, krypteringsstyrke, retningslinjer for personvern, pris, gratis prøveversjoner, eventuelle tilbakebetalingsgarantier og mye mer for å gi deg vårt toppvalg for beste VPN-tjenester i 2017.

Nummer 1: NordVPN

Vår vurdering er at NordVPN er en topp VPN-leverandør, og i våre øyne den beste. Årsaken er at det er en svært sikker tjeneste som er fullpakket med sikkerhetsfunksjoner som DNS lekkasjesikkerhet, skjult modus, en kill switch, dobbel kryptering, og tilgang til VPN gjennom Tor.

NordVPN er en veldig anerkjent VPN-tjeneste i dagens market med mange servere over hele verden. De har ikke så mange servere i så mange land som ExpressVPN, men er likevel en sterk leverandør.

Legg til deres «null logging» policy og et godt implementert OpenVPN krypteringsnivå (militær grad), og du begynner å forstå hvorfor. Tidligere hadde NordVPN uregelmessige problemer med tilkoblingshastigheten, men ny tester viser at denne fantastiske VPN-tjenesten har klart å ordne disse problemene. Resultatet er en pålitelig VPN-tjeneste som er god nok til å utføre de mest dataintensive oppgaver som for eksempel streaming i HD. Med NordVPN får du frihet og digitalt privatliv, og som bruker man man gjøre alt man ønsker, inkludert torrenting (P2P). Riktignok er ExpressVPN litt raskere og har flere servere, men for den ekstra prisen du betaler for ExpressVPN er forskjellen veldig liten.

NordVPN har også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan teste tilgangen gratis. Skulle du bestemme deg for å ikke fortsette med abonnementet etter en måned, har det altså ikke kostet deg en eneste krone.

Fordeler

ü Windows, Mac, Android og iOS

ü 30-dagers pengene-tilbake-garanti

ü Utmerket kryptering

ü Ingen brukerlogger

ü Servere i 61+ land

ü Støtter 6 enheter samtidig

ü 1k + IP-adresser

ü Brukervennlig programvare

ü 72% rabatt på 2 års pakke!

ü Hastigheten er rask sammenlignet med mange andre VPN-er

Ulemper

ü Hastighet ikke helt på topp, spesielt hvis du bruker dobbel kryptering

ü ExpressVPN ser ut til å være litt raskere enn NordVPN.

Sjekk ut VPN Video Reviews’ NordVPN videoevaluering her.

Nummer 2: ExpressVPN

Er av mange ansett som den beste VPN-tjenesten tilgjengelig i dag. Støtter Windows, Mac, Android og iOS. Fungerer perfekt med Netflix og lar deg få tilgang til deres servere over hele verden, slik at du kan tappe inn i deres regionale underholdningskataloger.

ExpressVPN er vårt andre valg takket være brukervennlighet; den har en funksjonell tjeneste som er enkel å forstå for både tekniske og ikke-tekniske brukere.

Den viktigste fordelen er den veldig raske hastigheten, samt deres fantastiske 24-timers kundetjeneste og generøse 30-dagers pengene-tilbake-garanti, sørger for at dette er et veldig smart valg for mange.

For de som er opptatt av sikkerhet og personvern; deres robuste kryptering holder hackere unna, og ingen brukerlogger betyr at selskapet ikke kan dele dine personlige nettleser informasjon med myndighetene.

ExpressVPN har servere i 94 land rundt om i verden, noe som er veldig viktig hvis du søker fart, personvern og tilgang til geografisk begrenset innhold i/fra mange land. Brukere i Kina setter for eksempel stor pris på ExpressVPNs spesielle skjulte servere som ligger i Hong Kong. I tillegg vil brukere over hele verden sette pris på den nye gratis Smart Domain Name System (DNS) tjenesten som er inkludert i alle prisplaner, en tjeneste som sørger for jevn streaming som for eksempel fra Netflix på en VPN tilkobling.

I tillegg til brukervennlig programvare for Windows, Mac OS X og Linux (bare kommandolinje) på stasjonære og bærbare datamaskiner, får man tilgang på enkle å bruke apper for Android og iOS, pluss egendefinert router-firmware for mange typer routere, så kan du godt se hvorfor ExpressVPN imponerte våre eksperter og forblir en av våre mest populære VPN-leverandører.

Prøv en av de beste VPN-tjenestene i dag med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Fordeler

ü Windows, Mac, Android og iOS

ü 30-dagers pengene-tilbake-garanti

ü Super rask – bra for HD streaming

ü Supersikker 256 bit kryptering

ü Ingen brukerlogger

ü Servere i mer enn 94 land

ü Veldig bra og enkel programvare

ü Fantastisk og rask 5-stjerners kundeservice og 24/7 live chat

ü P2P: Ja

ü Kodi: Ja

ü Støtter 3 enheter samtidig

ü 15k + IP-adresser for anonymitet

ü Ubegrenset hastighet

Ulemper

ü Litt dyrt, men absolutt verdt det

Selv har jeg brukt ExpressVPN siden 2015, og etter at jeg gjorde en grundig undersøkelse mens jeg bodde i Australia, fant jeg ut at ExpressVPN var det beste valget for meg. Deres 24/7 kundeservice er ikke noe som jeg har opplevd før, super-raskt og veldig effektiv. Jeg har brukt ExpressVPN på mine reiser rundt i verden, og i Thailand mens jeg bodde der det siste året. Jeg har ennå ikke hatt noe trøbbel med å bruke ExpressVPN, og jeg vet derfor at ExpressVPN kan definitivt gjøre jobben for meg.

Vennligst sjekk ut denne YouTube videoevalueringen her.

Nummer 3: CyberGhost

Å abonnere på CyberGhost er en ypperlig måte å introdusere deg til en VPN-tjeneste. Det er ingen båndbreddegrense, krypteringen er den samme som hos en premium VPN, og det er enkelt å sette opp tjenesten. CyberGhosts sitt brukervennlige Windows program gjør tilkoblingen til VPN hyggelig og enkelt.

I tillegg så har CyberGhost mer enn 1000 servere og global dekning, med de fleste serverne i Europa, hvor du kan finne flere servere i enkelte byer. Det er tynn dekning i Afrika, Asia, og Sør-Amerika. CyberGhost-appen er veldig «funky» og vil spesielt appellere til de unge og motebevisste.

CyberGhost er basert både i Romania og i Tyskland, og det er Tyskland som er ansvarlig for det meste av programvareutviklingen. Med begge lagene forenet i et felles prinsipp for internettanonymitet, så er CyberGhost en stor tilhenger og forkjemper av sivile rettigheter, et fritt samfunn og en usensurert internettkultur.

Fordeler

ü Windows, Mac, Android, iOS, Linux og rutere

ü 30-dagers pengene tilbake-garanti

ü Utmerket kryptering

ü Ingen brukerlogger

ü Supersikker 256 bit kryptering

ü Servere i 30 land

ü Over 1000 servere i hele verden

ü Støtter 5 enheter samtidig

ü 1k + IP-adresser

ü Brukervennlig programvare

ü Ubegrenset hastighet

Ulemper

ü Torrenting (P2P) er ikke tilgjengelig på alle servere

ü Listen over tilgjengelige land er ikke alfabetisk (litt rotete)

ü Kan forstyrre andre VPN-tjenester

ü Hastigheten faller dramatisk over lange avstander

ü Har ikke lengre en gratis versjon, men tilbyr 30 dagers pengene-tilbake-garanti

   

Sjekk ut en videoevaluering av CyberGhost her.

PureVPN

PureVPN har over 500 servere i 141 land, og er en av VPN-tjenestene med de fleste servere. I tillegg har de også over 80 000 IP-adresser tilgjengelig.

Fordeler

ü Windows, Mac, Android og iOS

ü Ingen brukerlogging men har inn/ut logging sporing

ü Servere i 141 land

ü Hurtig hastighet

ü Kompatibel med 50+ plattformer

ü 80 000 + IP-adresser

ü 500+ servere rundt om i verden

ü Få 2 år til prisen på 1 år

Ulemper

ü Bare 7 dager pengene-tilbake-garanti

ü Inn/ut logging sporing

ü Virker ikke for BBC iPlayer eller US Netflix uten dedikert IP-adresse

ü P2P er ikke mulig via alle servere

ü IPv6, DNS og WebRTC lekkasjer oppdaget

ü Tilkoblingsproblemer på utvalgte servere

ü Mange klager

ü Vanskelig å verifisere sikkerhetsfunksjoner og krav

ü Registreringsprosessen er mere komplisert enn andre tjenester

ü Bruksgrense på pengene-tilbake-garantien

 

 

PureVPN er et bra valg for en lynrask VPN-tjeneste, og til å være rask så håndterer de kryptering veldig bra. Du vil ikke legge merke til noen særlig fartsreduksjon når du bruker dine streaming tjenester.

På en annen side så er det noen krav til personvern som er vanskelige å verifisere. Dessverre så holder PureVPN et ganske fullt sett med tilkoblingslogger (metadata). Dette vil ikke være et stort problem for de fleste, men åpner muligheten for sporing av brukerne.

I tillegg har de bare en 7-dagers pengene-tilbake-garanti, og bare en 3gb ned / oppladningskvote. Vi har også sett fra andre kommentarer at PureVPN ikke har betalt tilbake avgiften til flere som ikke har valgt å bruke PureVPN lengre etter 7 dager.

PureVPN ser bra ut, spesielt på papiret, men virker dårlig ved at de ikke utfører en av VPN-tjenestenes mest grunnleggende funksjon – å gjemme din virkelige IP-adresse.

Alle 4 VPN-tjenestene passer til norske brukere, og NordVPN ser ut som at det er det alle beste valget. Jeg er veldig glad i å bruke ExpressVPN, som fungerer veldig bra for meg, siden jeg reiser mye og kobler til mange servere rundt om i hele verden. I tillegg har ExpressVPN et flott henvisningssystem (tips-en-venn) som gir deg 30 dager gratis VPN for hver venn du refererer til ExpressVPN.

Selv om jeg bruker ExpressVPN privat selv, så betyr ikke det at dette er den beste tjenesten for deg. Det vi foreslår er at du prøver selv hvilken tjeneste som er den beste for deg fra listen ovenfor. Jeg vil nok si at du bør holde deg unna PureVPN akkurat nå, inntil de klarer å ordne de feilene vi har funnet gjennom tjenesten deres. Hvis dette problemet blir ordnet kvikt så er også PureVPN et godt produkt

Fordi vi foreslår at du bruker en VPN-tjeneste for all din Internett bruk, vil jeg også vurdere en tjeneste som tilbyr spesifikk programvare for din egen internettruter. Hvis du installerer programvaren direkte i ruteren, er du garantert at Internett-tilkoblingen din er sikker og beskyttet hver gang du er koblet til denne ruteren. ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost og PureVPN støtter alle dette.